Gemeentelijk Museum Gust De Smet

 

gds-museum-3-kdw-wegwijzerHet vroegere woonhuis en atelier van Gustave De Smet is grondig gerenoveerd. Deze kunstenaar is één van de grote Vlaamse expressionisten. Hij leefde en werkte tussen 1880 en 1943. Vanuit zijn atelier keek hij uit over de Leiemeersen. Het huis, beschermd sedert 2007, ligt nu in een villawijk en werd met toebehoren bij testament door mevrouw De Smet aan de gemeente Deurle overgemaakt in 1948, volgens de uitdrukkelijke wens van haar echtgenoot.

gds-museum-7-kdw-schilderij dameJe ziet nog grotendeels het interieur zoals De Smet het had ingericht. Boven in het vroegere atelier kan je een uitgebreide collectie van zijn werken bezichtigen, voornamelijk kleine doeken en tekeningen die bij de dood van de schilder in het atelier achterbleven. Het Museum Gust De Smet ademt nog de authentieke sfeer van het kunstenaarshuis met het behoud van het oorspronkelijke meubilair en is representatief voor een bescheiden landelijke atelierwoning uit de jaren ’30.

telefoon +32 (0)9 220 71 83
e-mail stuur een mail
website www.sint-martens-latem.be
adres Gustaaf De Smetlaan 1, 9831 Deurle
openingsuren
  • voor groepen te bezichtigen met gids op afspraak; een rondleiding duurt 1,5 uur en je betaalt 65 euro voor de gids
  • individueel kan je het museum bezoeken op zondag 8 oktober en zondag 12 november 2017 telkens om 14u of 15u30. Vooraf reserveren is nodig.

gds-museum-10-kdw-zetel