Fotowandelzoektocht 2021

FOTO-WANDELZOEKTOCHT

Ook dit jaar is er terug de populaire foto-wandelzoektocht door het mooie Deinze, Het Land van Nevele. De 5de editie leidt je naar de deelgemeente Petegem-aan-de-Leie. Het parcours volgt grotendeel de Zitbankroute 1, die gratis beschikbaar is in het kantoor van dienst Toerisme (DC Leiespiegel, Brielstraat 2). De wandeling is zo’n 6km en geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. De zoektocht bevat wat doordenkertjes en daarbij valt er een prijs te winnen voor de eerste 6 plaatsen en de deelnemer die het best antwoordt op de schiftingsvraag. Start en aankomst zijn op de parking van de Brielpoort.

Veel succes!

Deelnemen kan tot 30 september 2021.

FAMILIE FIETSZOEKTOCHT 2021 (OVER DE KROMME BRUG vzw)

De fietszoektocht is zo’n 33km lang en het deelnemingsrecht bedraagt 5 euro. Er zijn mooie prijzen te winnen! Er zijn enkele doe- en zoekopdrachten ingevoerd. Dit betekend dat alle antwoorden ter plaatse kunnen gevonden worden! Er is één schiftingsvraag, die bepalend kan zijn! De route start ter hoogte van Koffiebar Donza (Oude Brugsepoort 44) en gaat verder langs Petegem, Nazareth, Kruishoutem en Lozer. Het einde is in de Schavestraat (centrum Deinze)

Deelnemen kan van 15 juli tot en met 15 september 2021.

DE ZOMERZOEKTOCHT (VAN DAVIDSFONDS)

Wedden dat Gent, een kunststad met geschiedenis die rijker is dan een bibliotheek kan bevatten, nog geheimen voor jou in petto heeft? Om nog maar te zwijgen van Zulte, dat deze zomer het culturele epicentrum van Vlaanderen is. Want 2021 is het herdenkingsjaar van kunstschilder Roger Raveel, die zou op 15 juli 100 jaar geworden zijn. Er is de ‘klassieke’ zoektocht voor doorgewinterde zoektochters die wel houden van een breinbreker onderweg. Maar er is ook de ‘familiezoektocht’ voor de jongste speurneus, de meest wijze grootouders en de familieleden daartussen. De zoektocht loopt tot 21 september 2021. Voor meer info en de wegbeschrijving, ga naar: dezomerzoektocht.be (Kortingscode: LANDEGEM)

FOTOZOEKTOCHT (initiatief van K&T Sint-Hubert)

Wie heeft het grootste hart? Een wandelzoektocht van 5km door hartje van Deinze & Petegem, die loopt tot 15 september 2021. Deelname is 5 euro. Formulieren af te halen bij: Restaurant/tearoom De Schipperin (Markt 13 Deinze), Brasserie BrunO (Kalkhofstraat 4 Deinze), Copycenter Belcoprint (Tolpoortstraat 3 Deinze) en Interieur Van Kerkhove (Shoppingcenter Driespoort Petegem). Er is een prijzenpot van maar liefst 2.500 euro. Telefoonnummer: 0473 72 61 39

ALLE FORMULIEREN ZIJN TE VERKRIJGEN IN HET KANTOOR VAN DIENST TOERISME (behalve die van Davidsfonds, die moet online besteld worden en de fotozoektocht van K&T Sint-Hubert).
ADRES: Brielstraat 2 (DC Leiespiegel)