Wandelzoektocht

Van zondag 17 juni tot en met zondag 30 september kan je het fusieverhaal al wandelend ontdekken aan de hand van een zoektocht om en bij het kasteel Ooidonk. De bewegwijzerde Ooidonkwandelroute leidt je door het dorp Bachte-Maria-Leerne, langs het prachtige kasteel Ooidonk en voorbij de meersen aan de oude Leiearm. Bij de zoektocht is opmerkingsvermogen heel belangrijk.

Wat?

Het parcours van deze zoektocht (± 6 km) loopt door de deelgemeente Bachte-Maria-Leerne en komt voorbij het prachtige Kasteel Ooidonk. De vragen zijn een mengeling van eenvoudige observatievragen en iets moeilijker denkvragen. Wie aan de zoektocht van 2017 deelnam weet alvast dat de opsteller al eens graag een strikvraag inlast. Het parcours is ook geschikt voor rolstoelgebruikers.

Na afloop van de wandelzoektocht wordt er een prijsuitreiking georganiseerd waarop de winnaars persoonlijk uitgenodigd worden. Tijdens die prijsuitreiking zullen ook de juiste antwoorden gegeven worden. Daarna zal elke deelnemer per mail of brief een document krijgen met de juiste antwoorden en de rangschikking. Vergeet dus niet je adres en/of email duidelijk te vermelden op het antwoordblad.

Waar?

De zoektocht loopt door Bachte-Maria-Leerne, een van de elf deelgemeenten van Deinze, en start aan de kapel aan het begin van de Bagattestraat. Via de Leernsesteenweg rijdt u naar Bachte-Maria-Leerne. Aan het kruispunt met de Kiekendreef neemt u de ‘kleine’ Leernsesteenweg (zijstraat met dezelfde naam) ter hoogte van het rood-bruine kunstwerk (zie foto). In deze straat kunt u de wagen makkelijk en dichtbij de kapel parkeren.

Praktisch

We wensen alle deelnemers alvast een aangename wandeling en veel succes!