Bachte-Kerk

De Sint-Petrus en Pauluskerk van Bachte is samen met het pittoreske kerkpleintje één van de vele toeristische trekpleisters van Deinze. Het kerkje, waarvan de bouwgeschiedenis minstens tot de 11-12de eeuw teruggaat, heeft door haar unieke ligging aan de Oude Leie en haar intieme sfeer binnenin, een grote aantrekkingskracht.

De laatste jaren drong een grondige restauratie zich echter steeds meer op. En in oktober 2019 begonnen dan eindelijk de herstelwerken, onder de deskundige leiding en goede zorgen van architect Patric Feys en erfgoedaannemer P.Nijs. Zo werde het typerende torentje, dak, glasramen en voorgevel grondig aangepakt, en ook de romaanse gedeelten in Doornikse zandsteen kregen een herstelbeurt. Tevens kreeg het interieur van de kerk een face-lift.

Het kerkje ziet er dan ook zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant schitterend uit. Reden te meer voor de kerkraad en de lokale werkgroep van Bachte om het prachtige kerkje voortaan dagelijks open te stellen voor mensen die even tot bezinning of gebed willen komen en voor toeristen en geïnteresseerden die gewoon een kijkje willen nemen. Het kerkje blijft natuurlijk ook beschikbaar voor vieringen, uitvaarten, huwelijken en doopsels, maar ook voor concerten en andere culturele evenementen die in overeenstemming zijn met het religieus karakter van het gebouw.

Adres: Bachtekerkstraat, 9800 Bachte-Maria-Leerne