Alfred- en Zulte-bier

 

ALFRED_GLAS_FLES_COMBIPrecies 125 jaar geleden startte Alfred Versele te Zulte, samen met Ernest Martens – vader van toneelschrijver Gaston Martens – een brouwerij op. Later kreeg die de naam Anglo-Belge. Hij was het ook die in 1920 Kasteel Te Lake aankocht.

 

Als eerbetoon aan een visionaire brouwer, maar vooral een rasecht en innoverend ondernemer is er een nieuw blond bier op de markt gebracht. Het streekproduct ALFRED is goudgeel van hoge gisting, gebrouwen met mout en hop van Belgische oorsprong.

 

Het ZULTE bier is ook weer helemaal terug van weggeweest. ‘Oud bruin’, later omgedoopt in ZULTE bier was destijds één van de paradepaardjes van de brouwerij Anglo-Belge te Zulte.

ZULTE bruin, uit het ALFRED assortiment, is een Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting en 100% gerijpt in eikenhouten foeders. Dit bier heeft een zoetzure balans met een uitgesproken frisse afdronk.
ZULTE blond, eveneens uit het ALFRED assortiment, is een volmoutige, frisse doordrinker van hoge gisting die gebrouwen wordt met speciaal geselecteerde hopsoorten.

De drie bieren uit het ‘ALFRED‘ assortiment zijn te verkrijgen op meerdere locaties in onze regio.