Wandel & Fiets

De Leiestreek kan je verkennen met een zelf opgemaakt fietstraject op basis van het fietsnetwerk Leiestreek Oost of met behulp van de themaroutes en lokale fiets- en wandelroutes die je terug kan vinden op RouteYou . Daarnaast kan je zelf je fietsroutes uitstippelen via fietsnet en knooppunter.

Er is voor elk wat wils: verkies je kunstzinnige plekken of vertoef je liefst middenin de natuur.

fietsers B.ad.

Ontdek alle fiets- en wandelkaarten in onze ShopButton-logo-28x28

Indien je het wenst, kan een greeter je rondleiden of met je meefietsen. Hij/zij is een enthousiaste inwoner die op vrijwillige basis kleine groepjes van maximum 6 personen mee op pad neemt. Vooral ‘couleur locale’ en het spontane zijn hier belangrijk. Toeristische gidsen leveren je historische of kunstminnende achtergrond bij een vastgelegd traject.

Lucien Buyze

 

 

 

 

 

De Oost-Vlaamse Leiestreek kende ook echte ‘Flandriëns’. Aan de kerk in Wontergem staat een beeld, in graniet en brons, van de legendarische tourwinnaar Lucien Buysse. Lucien werd in Wontergem geboren en won in 1926 de Ronde van Frankrijk. Een andere Flandriën was (Zulte)

De Leie is en blijft je ‘compagnon de route’. De zelfbedieningsveer Bathio aan Vosselare-put moet je met eigen kracht, draaiend aan een wiel’, bedienen om de overkant te bereiken. In Sint-Martens-Latem word je bediend en gratis overgezet als je binnen de gewone dienstregeling aankomt.

Openingsuren bedieningsveren:

van 1 mei tot en met 30 september en paasvakantie – werkdagen: van 7h30 tot 12h30 en van 14 uur tot 19 uur
– zater-, zon- en feestdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 19 uur
van 1 oktober tot en met 30 april (uitgezonderd paasvakantie) enkel op zater-, zon- en feestdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 19 uur
Opgelet: vaart niet na zonsondergang