Mooi en verrassend in elk seizoen…

De Leiestreek
natuur met artistieke genen.

Tussen Zulte en Gent ligt, aan de oevers van de Leie, één van de fraaiste stukjes van Oost-Vlaanderen: de Leiestreek! Een waar paradijs voor wie rust, natuurschoon en kunst weet te waarderen. In alle jaargetijden geniet je van de eenvoud van de natuur.

De Leiestreek, verspreid over de gemeenten Deinze en Zulte, heeft je ook als kunst-, natuur- of sportliefhebber en levensgenieter heel wat te bieden.

Kasteel800

Zowel Zulte als de deelgemeenten Olsene en Machelen hebben een hechte band met de Golden River. Vier beroemde inwoners helpen de naam en faam van deze Leiegemeenten verspreiden: toneelschrijver Gaston Martens en kunstschilders Modest Huys, Georges Dheedene en Roger Raveel. Aan elk van hen is een mooie wandelroute gewijd waarin de kunstenaars en de Leie centraal staan. De Nederlandse schrijver Gerard Reve vond er eveneens zijn rustplaats.
Naast deze site kan je hier ook meer info vinden.

Deinze is het centrum van de Oost-Vlaamse Leiestreek en de tweede grootste  stad in Oost-Vlaanderen qua oppervlakte. Alhoewel de stad niet zoveel historische gebouwen bezit, oogt de omgeving bijzonder mooi. Het Kasteel Ooidonk, het provinciaal recreatiedomein De Brielmeersen met de jachthaven, het mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek) en de omgeving van Astene Sas, Vosselareput, rond de oude Leiearmen en de oude Kalevallei zullen je vast en zeker bekoren. Ook telt Deinze enkele mooie dorpskernen waarvan het uitzicht beschermd is. De vele culturele en folkloristische evenementen zijn een goede reden om de stad te bezoeken.