Graanstokerij Filliers

Filliers  Graanstokerij ‘Filliers’: een traditie leeft voort. Rond 1880 bekwam Kamiel Filliers, (bet)overgrootvader van de huidige generatie, de vergunning om zijn ‘jeneverbranderij’ op te richten te Bachte-Maria-Leene, in opvolging van de vroegere, in 1863 door brand geteisterde landbouwstokerij van zijn oom Ferdinand Bernard Filliers.
Zo telt de familie Filliers vijf generatie graanstokers, steeds gevestigd te Bachte-Maria-Leerne, in Oost-Vlaanderen bij Deinze. Als één van de twee nog overblijvende landbouwstokerijen in Vlaanderen, stookt men nu in de graanstokerij Filliers nog altijd op dezelfde beproefde manier zoals (bet)overgrootvader Filliers het reeds in zijn ‘jeneverbranderij’ in 1880 deed. ’n Unicum!
Filliers stokerijDe zuiver, zachte smaak van de Oude Filliers, jaren gerijpt in eiken vaten, geroemd door kenners als ’n verfijnd natuurproduct, is te vergelijken met het beste gedistilleerd. De fruit- en creamjenevers zijn niet meer weg te cijferen uit het aangeboden gamma. Zelfs de Filliers Dry Gin 28 is nu meer dan hip. In het aanbod vind je ook nieuwe smaken gin met een beperkte oplage. Wist je dat ‘gin’ een afgeleide is van het Engelse woord ‘genever’?
‘Goldlys’, de goudkleurige drank is één van de weinige Belgische whisky’s die al jarenlang ligt te rijpen in de magazijnen in Bachte-Maria-Leerne. De naam is een afgeleide van de Golden River, de bijnaam van de Leie waarbij het water goudachtig kleurde door het roten van het vlas. Hiervan zijn er ook enkele ‘limited editions’.

Het Filliers Meeting Center is een unieke locatie, ideaal voor bedrijven en workshops. De nieuwste digitale media zijn er aanwezig.

adres: Leernsesteenweg 3
9800 Deinze / Bachte-Maria-Leerne
telefoon: +32 (0)9 286 12 64
e-mail: info@filliers.be
website: filliers.be

FilliersLogo