De Greeters

Greeters zijn enthousiaste inwoners van de regio die op vrijwillige basis kleine groepjes toeristen (maximum 6) op sleeptouw nemen voor een bezoek aan hun stad, dorp of streek. De Greeters zijn echte ambassadeurs die vanuit hun eigen ervaringen, kennis en passies vertellen en bezoekers rondleiden.

Ontmoet de Greeters uit de Leiestreek

André Claeys (Vinkt, Deinze)
AndreClaeysSamen met zijn partner Annie baat André een B&B uit in het dorpje Vinkt bij Deinze. Het kleine dorpje heeft een grote geschiedenis. André neemt je mee voor een wandeling door het dorp en vertelt je de verhalen die niet mogen vergeten worden.

Talen: NL
Mail André

Etienne Cnudde
Etienne woont al 45 jaar op de Oostkouter in Petegem-aan-de-Leie. Als fervent hobbytuinder, fietser en wandelaar houdt hij van natuur en groen. Graag neemt hij je mee langs een ‘groene gordel’ en laat je o.a. kennismaken met het Volkstuinpark, het stadsbos en vele andere mooie plekjes in en rond Deinze.

Talen: NL
Mail Etienne

Joannes De Baets
Joannes is een fervent amateur fotograaf. Hij leidt je rond langs mooie plaatjes voor het nemen van …..   mooie plaatjes. Zijn batterijen zijn al geladen, nu nog die van jou!

Talen: NL – FR – ENG – DU
Mail Joannes

John De Vlieger (Deinze)
JohnDeVliegerJohn is een bekend figuur in Deinze en omstreken en merkwaardig genoeg kent hij er ook bijna iedereen! Het is de geknipte man om je op sleeptouw te nemen langs Astene-Sas, de Leie, recreatiedomein De Brielmeersen of kasteel Ooidonk.

Talen: NL – FR – DU
Mail John

Johan Dewitte
Je vindt Johan vaak in en rond de Kapelhoek in Zulte. Je hebt er een natuurdomein, een oude looierij, een oude kapel, en veel meer. Je kunt er fietsen, wandelen of genieten van een koele drink in ‘t Kapelhuis.

Talen: NL- ENG
Mail Johan

Annie Dreesen (Vinkt, Deinze)
AnnieDreesenAnnie woont als geboren Limburgse al meer dan 25 jaar in het pittoreske dorpje Vinkt. Ze baat er samen met haar partner André een B&B uit. Ze kan je heel wat persoonlijke verhalen vertellen van het leven en de  in en rond Vinkt. Laat je verrassen!

Talen: NL – FR – ENG – DU
Mail Annie

Claude Gekiere
Zin om te fietsen in regio Deinze? De Elfdorpenroute op de fiets verkennen met Claude is een ideale gelegenheid om de ditjes en datjes, de mooiste plekjes en de historische weetjes te ontdekken. Met een vleugje humor en in een ontspannen sfeer kan de tocht 30 of 50 km bedragen.

Talen: NL
Mail Claude

Lieven Godderis (Deinze)
LievenGodderisWanneer Lieven over de pracht van de natuur, de minder bekende wandelpaden en de stille plekjes van Deinze vertelt dan krijg je onmiddellijk zin om ze mee te gaan ontdekken. Ga met hem op stap en ontdek leuke plekjes om te picknicken, paard te rijden of met de kinderen op stap te gaan.

Talen: NL – FR – ENG
Mail Lieven

Dirk Goeminne
Zulte met zijn twee deelgemeentes Olsene en Machelen-aan-de-Leie is absoluut een verkenning waard. Dirk neemt je mee met de fiets of te voet langs twee kastelen, Olsene Rotse, Machelen Put met het Raveelmuseum en het romantisch Karperstraatje, vergane brouwerijen, de Franse militaire begraafplaats en veel meer.

Talen: NL
Mail Dirk

Bart Huyghe
Bart heeft een passie voor techniek, economie, architectuur en geschiedenis. Die zaken combineert hij graag voor jou in een boeiende wandeling of een fietstochtje in Deinze. Bart neemt je o.a. mee naar de woning van een voormalige zijdefabrikant en het buitenverblijf van Lulu, dochter van schrijver John Flanders en de dokterwoning van Henry Van de Velde. Verder op het programma: jenever, tabak, lingerie, speelgoed van papier maché en architecturale overblijfsels van avonturiers die hun kans waagden in Amerika.

Talen: NL – ENG
Mail Bart

Chris Lassuyt
Als inwoner van Olsene en voordien Machelen-aan-de-Leie kan Chris je in contact brengen met de verborgen kantjes van Olsene, op vlak van geschiedenis, vlas, eieren, de grot, de onderaardse vluchtgang van het kasteel en leder. Zijn specialiteit is een fietstocht in Olsene en een gedeelte van Machelen (kunst). Uiteraard hoort daar ook een horecastop bij …..

Talen: NL
Mail Chris

Marianne Lyssens (Meigem, Deinze)
MarianneLyssensMarianne houdt van de natuur en de rustige omgeving van Meigem bij Deinze. Ze is een bezige bij op creatief vlak en zet zich vrijwillig in voor heel wat organisaties. Ze neemt je graag mee op de fiets voor een tochtje in en rond Deinze!

Talen: NL – FR – ENG – DU – SP
Mail Marianne

Werner Van Cauwenberghe
Wie Deinze beter wil leren kennen te voet of per fiets is bij deze levensgenieter aan het goede adres. Denk maar aan klassiekers zoals De Brielmeersen, Astene-sas, Vosselare-put, kasteel Ooidonk, maar ook de plaatselijke horeca of brouwerij  Sint-Canarus.

Talen: NL – FR – ENG – DU
Mail Werner