De Greeters

Ontmoet de Greeters uit de Leiestreek

Michel Ceriez (Afsnee, Gent)

MichelCeriez

Michel is gepassioneerd door de schoonheid van de Oost-Vlaamse Leiestreek. Hij neemt je graag mee voor een fietstocht langs de Leie van Portus Ganda in Gent tot de prachtige natuur van de Assels in Afsnee en Drongen. Hij is perfect tweetalig en ontvangt Franse bezoekers met veel plezier in onze regio.

Talen: NL – FR – ENG – DU

 

André Claeys (Vinkt, Deinze)

AndreClaeys

Samen met zijn partner Annie baat André een B&B uit in het dorpje Vinkt bij Deinze. Het kleine dorpje heeft een grote geschiedenis. André neemt je mee voor een wandeling door het dorp en vertelt je de verhalendieniet mogen vergeten worden.

Talen: NL

Etienne Cnudde

Etienne woont al 45 jaar op de Oostkouter in Petegem-aan-de-Leie. Als fervent hobbytuinder, fietser en wandelaar houdt hij van natuur en groen. Graag neemt hij je mee langs een ‘groene gordel’ en laat je o.a. kennismaken met het Volkstuinpark, het stadsbos en vele andere mooie plekjes in en rond Deinze.

Talen: NL

Joannes De Baets

Joannes is een fervent amateur fotograaf. Hij leidt je rond langs mooie plaatjes voor het nemen van …..   mooie plaatjes. Zijn batterijen zijn al geladen, nu nog die van jou!

Talen: NL – FR – ENG – DU

 

John De Vlieger (Deinze)

JohnDeVlieger

John is een bekend figuur in Deinze en omstreken en merkwaardig genoeg kent hij er ook bijna iedereen! Het is de geknipte man om je op sleeptouw te nemen langs Astene-Sas, de Leie, recreatiedomein De Brielmeersen of kasteel Ooidonk.

Talen: NL – FR – DU

Johan Dewitte

Je vindt Johan vaak in en rond de Kapelhoek in Zulte. Je hebt er een natuurdomein, een oude looierij, een oude kapel, en veel meer. Je kunt er fietsen, wandelen of genieten van een koele drink in ‘t Kapelhuis.

Talen: NL- ENG

 

Annie Dreesen (Vinkt, Deinze)

AnnieDreesen

Annie woont als geboren Limburgse al meer dan 25 jaar in het pittoreske dorpje Vinkt. Ze baat er samen met haar partner André een B&B uit. Ze kan je heel wat persoonlijke verhalen vertellen van het leven en de  in en rond Vinkt. Laat je verrassen!

Talen: NL – FR – ENG – DU

 

Claude Gekiere

Zin om te fietsen in regio Deinze? De Elfdorpenroute op de fiets verkennen met Claude is een ideale gelegenheid om de ditjes en datjes, de mooiste plekjes en de historische weetjes te ontdekken. Met een vleugje humor en in een ontspannen sfeer kan de tocht 30 of 50 km bedragen.

Talen: NL

Lieven Godderis (Deinze)

LievenGodderis

Wanneer Lieven over de pracht van de natuur, de minder bekende wandelpaden en de stille plekjes van Deinze vertelt dan krijg je onmiddellijk zin om ze mee te gaan ontdekken. Ga met hem op stap en ontdek leuke plekjes om te picknicken, paard te rijden of met de kinderen op stap te gaan.

Talen: NL – FR – ENG

Dirk Goeminne

Zulte met zijn twee deelgemeentes Olsene en Machelen-aan-de-Leie is absoluut een verkenning waard. Dirk neemt je mee met de fiets of te voet langs twee kastelen, Olsene Rotse, Machelen Put met het Raveelmuseum en het romantisch Karperstraatje, vergane brouwerijen, de Franse militaire begraafplaats en veel meer.

Talen: NL

Bart Huyghe

Bart heeft een passie voor techniek, economie, architectuur en geschiedenis. Die zaken combineert hij graag voor jou in een boeiende wandeling of een fietstochtje in Deinze. Bart neemt je o.a. mee naar de woning van een voormalige zijdefabrikant en het buitenverblijf van Lulu, dochter van schrijver John Flanders en de dokterwoning van Henry Van de Velde. Verder op het programma: jenever, tabak, lingerie, speelgoed van papier maché en architecturale overblijfsels van avonturiers die hun kans waagden in Amerika.

Talen: NL – ENG

Chris Lassuyt

Als inwoner van Olsene en voordien Machelen-aan-de-Leie kan Chris je in contact brengen met de verborgen kantjes van Olsene, op vlak van geschiedenis, vlas, eieren, de grot, de onderaardse vluchtgang van het kasteel en leder. Zijn specialiteit is een fietstocht in Olsene en een gedeelte van Machelen (kunst). Uiteraard hoort daar ook een horecastop bij …..

Talen: NL

Marianne Lyssens (Meigem, Deinze)

MarianneLyssens

Marianne houdt van de natuur en de rustige omgeving van Meigem bij Deinze. Ze is een bezige bij op creatief vlak en zet zich vrijwillig in voor heel wat organisaties. Ze neemt je graag mee op de fiets voor een tochtje in en rond Deinze!

Talen: NL – FR – ENG – DU – SP

 

Werner Van Cauwenberghe

Wie Deinze beter wil leren kennen te voet of per fiets is bij deze levensgenieter aan het goede adres. Denk maar aan klassiekers zoals De Brielmeersen, Astene-sas, Vosselare-put, kasteel Ooidonk, maar ook de plaatselijke horeca of brouwerij  Sint-Canarus.

Talen: NL – FR – ENG – DU