In de velden van het landelijke Nevele wordt het BRASVAR’ken van vroeger gekweekt. Op het varkensbedrijf van Kristof Verschelde en Angelique Dobbels worden ambacht en innovatie op een duurzame manier gecombineerd met respect voor dier en milieu. Het gezonde en sterke brasvarken van vroeger dat met zijn snuit in de modder ploeterde en gevoederd werd met gekookte aardappelen en groentenafval werd heruitgevonden in de innovatieve context van een moderne varkenshouderij. De focus op smaak, kwaliteit én maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn de pijlers waarop het bedrijf wordt uitgebouwd.
Het BRASVAR’ken is een Durocvarken dat met een uitgekiende brijvoeding wordt gevoed. Deze brijvoeding wordt op het bedrijf zelf samengesteld op basis van lokale producten (aardappelpuree, kaaswei, draf van Filliers, …) die binnen een straal van 25 km rechstreeks bij verschillende producenten worden betrokken. Daarenboven wordt er maïs van eigen teelt gebruikt, en zorgt de toevoeging van olijfolie voor een fijne smaaktoets.
Ontdek hier waar je brasvarproducten in jouw buurt kan kopen.