Kuipersmuseum

In de jaren 50 starte Achiel Bonami als arbeider bij de brouwerij Meiressonne in Gent. Enkele maanden later is er in de kuiperij (waar ze nieuwe vaten maken en de oude vaten herstellen) van Meisesonne een werkkracht te kort (zeer zwaar werk). Er werd rondgevraagd aan de arbeiders wie deze job wil invullen, maar niemand toont hier interesse voor. Ja Achiel zal zich er dan toch maar voor opgeven! Maar eens de andere werklieden te horen kregen dat er ietsje meer verdiend werd in de kuiperij hadden die deze job allemaal gewild, maar te laat dus.

Achiel werkte zich op op deze afdeling, maar hij zat vol met plannen. Enkele jaren later begon hij zelf deeltijds een kuiperij te Nevele. Daar leefde hij zich volledig uit en kwam op zeer originele ideeën.

Vanaf het jaar 1984 werkt dochter Marleen mee in de zaak. Een zeer jammerlijk gebeuren in de familie: op 11 april 1987 komt Achiel plots te overlijden. De zaak wordt verder gezet door dochter Marleen die de kuipersstiel al onder de knie heeft maar zich toch nog bijgeschoold in houtbewerking in Brugge.

Telefoon +32 (0)474 34 82 61
E-mail marleenbonami@gmail.com
Website www.bonamim.be
Adres Lege Kouter 5, 9850 Nevele
Openingsuren Enkel op afspraak