Kuipersmuseum

In 2010 opende het Kuipersmuseum voor het eerst zijn deuren. Dit als eerbetoon aan Achiel Bonami. De dochter van Achiel (Marleen Bonami) baat het museum tot op heden zelf  uit.

Achiel leerde de stiel in de jaren 50 bij brouwerij Meiresonne te Gent. Een fysiek zware job in die tijd, maar Achiel wist zich al snel op te werken. Hij had heel wat toekomst plannen en wist zo enkel jaren later, in 1958 zelf zijn kuiperij op te starten. Daar leefde hij zich volledig uit en kwam hij op zeer originele ideeën.

In 1984 begon dochter Marleen mee te werken in de zaak. Na drie jaar samenwerken, kwam Achiel plots te overlijden. De zaak werd verdergezet door Marleen die zich nog bijschoolde in houtbewerking.

Tegenwoordig is Marleen nog altijd werkzaam in het atelier waar ze momenteel houten bloemkuipen maakt. Daarnaast geeft ze rondleidingen, waarbij ze het kuipers materiaal dat vroeger gebruikt werd voorstelt met de gepaste uitleg.

Boven op een bezoekje aan het museum, kan je ook een demonstratie bijwonen. Tijdens de demonstratie worden er bloemkuipen gemaakt. Aangezien dit niet zo evident is, wordt de hulp van de toeschouwers nu en dan ingeroepen. Deze demonstratie is geschikt voor jong en oud. Mocht je met een groep op bezoek willen gaan, neem dan eerst even contact op met Marleen.

Meer info ivm individuele bezoeken vind je terug op onderstaande website.

Telefoon +32 (0)474 34 82 61
E-mail Stuur e-mail
Website www.bonamim.be
Adres Lege Kouter 5, 9850 Nevele
Openingsuren Enkel op afspraak