Photo credits

 

Dank aan de fotografen voor het  leveren van de vele mooie foto’s op langsdeleie.be
De afbeeldingen op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen enkel gebruikt worden mits toestemming van de desbetreffende fotograaf.

© 2015

 


Martin_De_BaerdemaekerMartin De Baerdemaeker († 18/03/2017) maakte al tientallen jaren filmpjes. Hij heeft zijn omvangrijk archief gedigitaliseerd. Een hele karwei ongetwijfeld, maar het resultaat mag er zijn. Het is een mooi stuk geschiedenis van Deinze van 1987 tot 2000, met topics op allerlei terreinen: politiek, cultuur, sport, toerisme en vrije tijd, folklore,… over de Brielmeersen, Palaestra, Brielpoort… Al deze filmpjes zijn downloadbaar voor iedereen en worden volop bekeken.

Martin vulde de collectie verder aan met nieuwe fotoreeksen en films. Een opvallend project is de opvolging van de stadsvernieuwing in Deinze, die in 2010 uit de startblokken schoot. Hij had ook oog voor het erfgoed in de streek. Zo maakte hij recent een reeks waardevolle foto’s van de sporen van de vlasindustrie, die snel aan het verdwijnen zijn.

www.martindebaerdemaeker.be
foto’s:  http://picasaweb.google.com/debaerdemaekermartin4
video’s: http://vimeo.com/martindebaerdemaeker/videos


JohnDeVliegerJohn De Vlieger woont in Petegem-Deinze en werkt in vast dienstverband bij de Vlaamse Uitgevermaatschappij. Redactioneel medewerker Het Nieuwsblad-Het Volk sinds 1971. Freelance-journalist voor De Gazet van Deinze, Stadsmagazine, Toerisme Leiestreek(Leiekantjes) en diverse magazines (toerisme). Auteur van verschillende wandelroutes in opdracht van Toerisme Oost-Vlaanderen en wandelboeken uitgegeven door Lannoo-Tielt in opdracht Vakantiegenoegens/Pasar.
Bestuurslid Vlaamse Beroepsbond Sportjournalisten. Reisgids.


Karikarine de waschne De Wasch woont sedert 1997 in Latem. Ze heeft een grote interesse voor kunst met een voorliefde voor hedendaagse kunst. Zij schildert, tekent en fotografeert. Vele foto’s over Sint-Martens-Latem komen uit haar verzameling, waarvoor dank.

 

 


 

Paul De Langhe uit Olsene heeft sinds een tweetal jaar zijn hobby gevonden, fotografie met de klemtoon op natuurfotografiePaul De Langhe. Je kan dat zien, zijn foto’s zijn vooral gericht op wolkenformaties en natuurlijk de natuur. Zijn foto’s tref je ook bij het weerbericht op de regionale zenders WTV en AVS en in de krant Het Nieuwsblad.